Placebo05
Forta sugestiei influenteaza incredibil de mult subconstientul nostru,iar mintea subconstienta este cea care controleaza corpul nostru si intreaga viata.Prin intermediul sugestiei putem avea parte de o multime de intamplari-unele placute,altele extrem de neplacute.
th
Multã lume a auzit de efectul placebo. In cadrul unui experiment medical, ţi se dã un medicament despre care ţi se spune cã este foarte eficient – de pildã ca pansament gastric. Din 100 de voluntari pe care se testeazã medicamentul, aproximativ 50 constatã intr-adevãr cã au scãpat de durerea de stomac. Dar – surprizã ! Aşa-zisul medicament este de fapt o bobiţã de zahãr acoperitã de un inveliş albastru. El nu conţine nimic altceva decât zahãr. Si atunci, ce anume i-a vindecat pe cei 50 de voluntari? Forţa sugestiei. Li s-a spus cã se vor face bine, au fost convinşi cã se vor face bine şi s-au fãcut bine. In fapt, subconştientul lor a fost convins de eficienţa medicamentului şi a dat organismului comenzile necesare pentru a se face bine.
th+%25281%2529
Mult mai puţini au auzit de efectul nocebo. In cadrul unui experiment similar, ţi se dã o pastilã despre care eşti avertizat cã iţi va face rãu – de pildã crampe stomacale. De data aceasta, numãrul celor ce se plâng de dureri la stomac este insã de 90! Evident era aceeaşi pastilã inofensivã de zahãr. Se constatã insã cã forţa sugestiei negative este mult mai mare decât a sugestiei pozitive.
placebo-insider2
IMPORTANT: Se constatã cã forţa sugestiei negative este mult mai mare decât a sugestiei pozitive (90% faţă de 50%). Aceasta concluzie a fost verificată în mai multe experienţe şi rezultatele ramân cam la acelaşi %.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

| Designed by Colorlib