La Defense – Paris, este primul cartier european de afaceri, din punct de vedere al pietei de birouri.La Défense este in majoritate format din cladiri moderne foarte inalte, tip zgarie-nori si turnuri, constand in principal din spatii de birouri.
Cuprinzand peste 3.000.000 mp de spatii de birouri , 600.000 mp cu spatii de cazare , 230.000 mp de magazine, 2.500 de firme , companii situate in topul primelor 50 la nivel mondial, 150.000 de angajati, 20.000de locuitori, La Défense este fara indoiala cartierul numarul 1 pentru afaceri europene . Peste 60 de opere artistice contemporane fac din La Défense un adevarat muzeu in aer liber.
Unul dintre obiectivele turistice principale in zona este “Le Grande Arche”, construit in maniera futurista, cu 45 de etaje si acces pentru vizitele publicului. Arcul a fost proiectat in 1983 de catre arhitectul danez Johan Otto Von Spreckelsen care a fost selectat pe parcursul unui concurs international lansat la initiativa presedintelui francez François Mitterand. Inaugurat la 14 iulie 1989, cu ocazia zilei nationale a Frantei, Grande Arche este monumentul simbolic cartierul de afaceri La Défense.
Arcul din Defense a fost construit la initiativa fostului presedinte francez Mitterrand, care a dorit o versiune demna de secolul XX a Arcului de Triumf. Cu toate acestea design-ul arhitectului danez Otto van Spreckelsen aduce mai mult cu un cub decat cu un arc triumfal. Are 106 metri iar partile laterale sunt spatii de birouri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

| Designed by Colorlib