In Paris sunt trei mari cimitire si anume: - Cimitirul Pere- Lachaise - Cimitirul Montparnasse - Cimitirul Montmartre. Acestea sunt adevarate muzee in aer liber.
Prezentam mai jos harta cimitirului si cateva date informativa. Cimitirul Montparnasse are o suprafaţă totală de 19 Ha., peste 42.000 de morminte şi 1200 de arbori şi arbuşti.
Cum intri pe poarta principală, în dreapta, se găseşte o hartă mare a cimitirului, cu împărţirea sa pe divizii, bulevarde, străzi şi alei, în care sunt încercuite 100 de morminte ale fostelor principale personalităţi din acest loc. Lângă hartă se găseşte şi lista în ordine alfabetică a celor 100 de personalităţi, cu nume, prenume, având în paranteză anul naşterii şi al decesului, profesia, numărul mormântului şi divizia unde se găseşte acest mormânt.
Observam ca sculptorul roman Constantin Brancusi se afla la pozitia 14 in lista personalitatilor ,iar mormantul este situat in diviziunea 18. In acest cimitir se afla si statuia "Sarutul " realizata de Brancusi.
Statuia serveste drept piatra funerara la mormantul rusoaicei Tatiana Racheskaia ,care s -a sinucis din dragoste in anul 1910. In prezent statuia este protejata impotriva degradarii.
Mormantul lui Eugen Ionescu-marele nostru dramaturg si scriitor.
Mormantul marelui filozof si scriitor Emil Cioran
Mormantul lui Charles Pigeon-inventatorul lampii cu gaz
Mormantul lui Andre Citroen-fondatorul Citroen
Mormantul poetului Charles Baudelaire
Mormantul arhitectului Auguste Bartholde-Statuia Libertatii din New York
Mormantul fostului presedinte a Frantei-Louis-Deschanel
Imagini cu alte morminte care incanta privirea...
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

| Designed by Colorlib