London Eye (engleză: Ochiul Londrei) reprezintă o roată gigant de observaţie din Londra. Intreaga structura este de 135 de metri (443 ft) inaltime si roata are un diametru de 120 de metri.
Este atractia turistica ce aduce cei mai multi bani, vizitata de peste 3,5 milioane de oameni anual. Pasagerii din capsulele Ochiului Londrei pot vedea pana la 30 de kilometri in toate directiile. Este cea mai inalta roata de observatie cu un singur punct fix din lume. Capsulele pentru pasageri din Ochiul Londrei incorporeaza o forma cu totul noua pentru o roata de observare. In loc sa fie suspendate sub roata, ele se rotesc in interiorul unor inele-suport circulare, fixate in exteriorul ramei principale. Rezultatul este o vedere panoramica de 360 de grade uluitoare din cel mai inalt punct. Ochiul Londrei are 32 de capsule, fiecare pentru cate un tinut reprezentat in Parlament. Capsulele au vederi de 360 de grade, un sistem de incalzire si racire si banci pentru stat jos.
Fiecare din cele 32 de capsule cantareste 10 tone. Fiecare miscare de rotatie dureaza in jur de 30 de minute, ceea ce inseamna ca o capsula calatoreste cu o viteza de 26 de centimetri pe secunda, sau 0,9 kilometri pe ora – de doua ori mai repede decat o testoasa in alergare ; permite pasagerilor sa urce si sa coboare fara ca roata sa se opreasca. Circumferinta rotii este de 424 de metri.Greutatea totala a rotii si a capsulelor este de 2.100 de tone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

| Designed by Colorlib