design montat parchetmontarea parchetului laminatmontez singurpardoseli din parchetreparatii parchet
Montarea parchetului laminat
Montajul parchetului laminat este in principiu o operatiune simpla.Necesita indemanare si un minim de scule:fierastrau electric pendular,metru ,ciocan ,creion ,cutter si ceva pene de lemn sau plastic.Toate lucrările de amenajare (zugrăveli, instalaţii electrice, sanitare etc.) trebuie să fie finalizate înainte de începerea montajului de parchet. Condiţii optime pentru montaj înseamnă şi că spatiul de lucru să fie liber, fără mobilă sau diverse materiale depozitate.
Se verifică dacă şapa este dreaptă cu un dreptar de minimum un metru şi jumătate. Camera trebuie sa fie bine curatata de praf si eventualele denivelari se remediaza.Se stabileşte direcţia de montaj a parchetului,in general latura lunga a placii de parchet in sensul de acces a luminii naturale in camera.
Se verifică dacă parchetul intră sub toc, dacă nu se crează un spaţiu sub acesta, astfel încât să se creeze senzaţia că tocul uşii a fost montat peste parchet. Se întinde folia pe pe toată suprafaţa şi se lipeşte cu bandă adezivă. Foliile nu trebuie să se intercaleze deoarece se crează diferenţe de nivel.
La montaj este obligatoriu sa se lase un spatiu de dilatare de 8-15 mm intre parchet si perete, acesta fiind realizat cu ajutorul unor pene confectionate din lemn. Spatiul de dilatare trebuie luat in calcul si in dreptul tocurilor de usi, stalpilor, pragurilor sau al tevilor.
Se incepe montajul primului rand de lamele cupland placile pe latura scurta,apoi intreaga fila se aliniaza fata de perete folosind penele de reglaj.ultima placa din rand se taie la dimensiunea ceruta de conditiile de montaj,restul placii se poate folosi pentru inceputul randului urmator.Ca metoda de montaj se cupleaza intai latura scurta a placii apoi se preseaza spre rindul montat anterior sau se pregateste un nou rand(cupand numai laturile mici),apoi intregul rand se cupleaza la precedentul.
Ultimul rand de placi trebuie decupat astfel incat sa ajusteze cat mai bine spatiul ramas pana la perete, tinand cont de spatiul de dilatare,
Se monteaza plinta prin prindere la perete (nu de parchet).
Folosind parchet de mai multe culori putem crea diverse modele in functie de imaginatia fiecaruia.
Se poate monta si pe diverse structuri de rigips creind un ambient special.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu