"Origami" înseamnă "hârtie îndoită". De la început m-a fascinat ideea că poți crea dintr-o bucată de hârtie multe, foarte multe lucruri. Te simți asemenea unui sculptor stând în fața unei bucăti de lut care va deveni prin inspirație și muncă ceva frumos. Trebuie sa ti cont ca in origami nu se foloseste foarfeca, lipici, cutit sau ori ce alt instrument, care ti-ar putea face munca mai usoara. O piesa adevarata de origami este facuta folosind doar mainile. Vom arata pentru inceput cum se face o lebada.
Pentru inceput o sa ai nevoie de mai multe foi A4. Aproximativ 15
Rupe colile pe orizontala in patru parti egale
Acum rupe fiecare coloana, care ai creato la pasul 2, in 8 parti egale. Dintr-o coala A4 ar trebui sa iti iasa 32 de foite mai mici. Ca in imagine de mai jos
O foita rezultata la pasul 3 este egala cu un triunghi. Vezi in imagine 1 din poza de mai jos. Pentru a obtine un triungi de genul acesta este necesar sa urmariti pas cu pas imaginile din poza de mai jos.
O sa ai nevoie de 484 de astfel de triunghiuri pentru a crea lebada.
Dupa ce ai creat toate cele 484 de triunghiuri, poti incepe asamblare Lebedei. Pentru baza lebedei o sa ai nevoie de 60 de astfel de triunghiuri. Asambleaza-le dupa exemplu din pozele 1, 2 si 3 pana ajunge la forma din poza 6
Dupa ce ai facut cercul de la pasul 6, ai grija, cum il manuiesti, acesta este foarte instabil si se poate strica foarte usor. Pune un al treilea rand folosind 30 de triunghiuri. Dupa ce ai terminat, structura acestuia se va intari simtitor si acum il vei putea muta linistit.
Intoarce triunghiurile asamblate invers si asambleaza randul 4, 5 si 6. fiecare rand contine cate 30 de triunghiuri. Pe masura ce le montezi acestea va incepe sa prinda o forma sferica. Nu incerca sa il indrepti. Aceasta va fi forma corpului Lebedei.
In continuare o sa ne apucam sa ii facem aripile. Urmeaza pasii cu atentie si nu vei gresi. Pentru randul 7 se monteaza 24 de triunghiuri. 12 pe o parte si 12 pe cealalta parte, intre ele trebuie sa fie un spatiu de doua triunghiuri in partea de sus si doua in partea de jos. Vei monta in continuare randurile in forma de piramida dupa cum urmeaza: Pentru randul: 8 ai nevoie de 22 triunghiuri – 2 x 11 (11 pentru fiecare parte) 9 ai nevoie de 20 triunghiuri – 2 x 10 (10 pentru fiecare parte) 10 ai nevoie de 18 triunghiuri – 2 x 9 (9 pentru fiecare parte) 11 ai nevoie de 16 triunghiuri – 2 x 8 (8 pentru fiecare parte) 12 ai nevoie de 14 triunghiuri – 2 x 7 (7 pentru fiecare parte) 13 ai nevoie de 12 triunghiuri – 2 x 6 (6 pentru fiecare parte) 14 ai nevoie de 10 triunghiuri – 2 x 5 (5 pentru fiecare parte) 15 ai nevoie de 8 triunghiuri – 2 x 4 (4 pentru fiecare parte) 16 ai nevoie de 6 triunghiuri – 2 x 3 (3 pentru fiecare parte) 17 ai nevoie de 4 triunghiuri – 2 x 2 (2 pentru fiecare parte) 18 ai nevoie de 2 triunghiuri – 2 x 1 (1 pentru fiecare parte
Acum vom face o coada lebedei. Pe una din partile, corpului, ce l-am creat pana acum o sa adaugam triunghiuri pana se creaza un mic varf. Cum vezi in imaginea de mai jos. Partea cealalta se va lasa libera pentru asamblarea gatului/capului.
Pentru gatul/capul Lebedei, vom avea nevoie de 30 de triunghiuri. Acestea se baga unul in altul dupa care se va serpuii.
Aceasta parte este optionala, dar ii da un aspect mai placut. Aici vei avea nevoie de doua cercuri de marimi diferite. Vezi imaginea de mai jos. Unul din cercuri trebuie sa contina 40 de triunghiuri si celalalt 60. Pentru asamblarea lor se foloseste aceeasi metoda care a fost folosita si la gat, numai ca de data asta, in loc sa IL serpuiesti, capetele le vei uni intre ele. Rezultatul final. Doua cercuri de marimi diferite puse unul peste celalalt. Acesta va fi cuibul lebedei.
Daca folosim hartie de mai multe culori si urmarind instructiunile de mai sus,vom obtine:
Alte imagini origami:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

| Designed by Colorlib