Stim cu totii ce este supararea, fiindca am suparat si am fost suparati. Fara sa isi dea seama, oricine supara si oricine se supara se raneste pe sine insusi, intrucat se lipseste de soarele dragostei. Cel ce supara pe altul isi raneste nu numai sufletul, ci si trupul: emotiile rele nasc in om o incordare dureroasa a trupului, care se rasfrange asupra metabolismului si deregleaza viata. Cel ce face altuia suparare isi face, in primul rand, suparare siesi.
Si cel care se supara este insa nechibzuit si se raneste pe sine insusi. Trebuie sa ne aparam de suparari cu scutul luminii, sa nu le dam atentie si - lucru mai inalt inca - sa opunem supararii dragostea, blandetea, marinimia,
Supararea poate sa fie inconstienta. Oamenii ii supara pe altii din trufia care doreste sa injoseasca, din razbunare, din rautate. Ii supara pe altii si din lacomie, invidie, vanitate, egoism, uneori pur si simplu din lipsa sensibilitatii sufletesti si din neatentie morala.
Noi, oamenii, ne facem suparari unii altora atat de usor... Si mai usor ne suparam unii pe altii. Chiar daca nimeni nu ne supara, si atunci ne suparam. Uneori vrem sa ne simtim suparati, si aceasta este manifestarea unui infantilism de proasta calitate. Copilul vrea uneori sa izbucneasca in plans nu pentru ca l-a suparat mama, ci pentru ca s-a trezit in el dulcea dorinta de a se simti - si, lucrul principal, de a se arata! - suparat. Este vorba de o imaturitate a sufletului.
Egoistul activ provoaca suparare, cel pasiv se supara. Supararile provocate de egoistii activi si caracterul suparacios al celor pasivi sunt o mare piedica in calea vietii normale. Si iesirea din starile acestea e una singura, anume spre libertatea duhului: a nu face nimanui suparare si a nu te supara pe nimeni.
Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului, care poate determina diferite neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata.
Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem in atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: ganduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente etc. se intorc la noi producand efecte perturbatoare in campul nostru energetic.De aceea nimeni nu poate face rau altuia fara sa plateasca. De aceea oricand aveti ganduri negative despre o persoana sa va rugati in permanenta pentru sanatatea ei. Cand ne gandim la cineva se creeaza instantaneu o punte energetica intre noi si omul la care ne gandim. De aceea, orice gand rau reprezinta un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod inconstient, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru .
Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric poate provoca un rau atat siesi cat si unui alt om.
Neintelegerile intr-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare incearca astfel sa aiba controlul si sa ramana deasupra intregii situatii. Cand controlezi o alta fiinta ii iei energia, iti faci plinul pe socoteala altuia. Astfel devii vampir energetic. Ori de cate ori cadem in acest prost obicei ne deconectam de la sursa si intram in suferinta. Racirea relatiilor dintre doi parteneri se datoreaza cresterii nivelului de agresivitate interioara. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ura. O agresivitate subconstienta fata de barbati / femei se transforma intr-un program de autodistrugere. Daca doi parteneri abuzeaza fizic sau emotional unul de celalalt, atunci ei nu merita sa ramana impreuna..
Cand cineva te jigneste nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti urmeaza ca purificarea sufletului sa se infaptuiasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta ea vine prin moarte Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea in masura in care reusim sa-i iertam, in aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime.
Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava. Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune v-a iradia atat de multa iubire catre intreaga lume incat iubirea se va intoarce la tine din belsug.
Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. O gandire sau o actiune negativa este resimtita dureros de mii de organisme. De aceea exista o lege a naturii si a stiintei (Principiul al III-lea al mecanicii cunoscut si sub numele de Principiul actiunii si reactiunii) conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua insine.
Asadar suntem ceea ce suntem ca rezultat a tot ceea ce am gandit!
Stresul poate duce la depresie si anxietate, poate provoaca stari de nervozitate, atacuri de panica si chiar delir in cele mai grave cazuri. Din cauza stresului scade capacitatea de concentrare, intervine oboseala accentuata si dezinteresul fata de lumea inconjuratoare. Toate acestea pot duce la dependenta de medicamente sau de alcool.
Stresul actioneaza asupra metabolismului determinand scoaterea grasimilor din depozite pentru a le duce in muschi si a furniza energie. Practic, organismul incearca astfel sa scape de acest stres. De aici si reversul medaliei. Cand suntem stresati mancam mai mult, fumam mai mult, iar asta poate cauza un colesterol marit.
Stresul, supararea sau surmenajul declanseaza din ce in ce mai des boli gastrice. Ulcerul duodenal este una dintre ele. Apare aproape de doua ori mai frecvent la barbati decat la femei si se produce de obicei in jurul varstei de 25 pana la 45 de ani.
Litiaza biliara, crize biliare, crize de constipatie sau diaree sunt si ele efecte ale stresului crescut.
Stresul creste nivelul de cortizol, care provoaca cresterea poftei de mancare. De aceea, multa lume care sufera de stres si surmenaj mananca noaptea. De aceea, e bine ca in situatiile tensionate sa folosesi aromoterapia, considerata printre altele si antistres.
Bolile cardiovasculare sunt o consecinta aproape nelipsita a stresului. Dezechilibrul psihic si emotional influenteaza negativ activitatea inimii si a vaselor de sange. De aici apare si vasoconstrictia, o cantitate scazuta de oxigen spre tesuturi, batai tot mai puternice ale inimii, hipertensiune arteriala, angina, si, in final, infarct.
Diabetul zaharat este favorizat de stresul prelungit. Valorile glicemiei trec in mod repetat de valoarea maxima normala si asta pentru ca organismul se mobilizeaza sa lupte, sa reactioneze la situatiile stresante. In cazul in care stresul persista o perioada mai indelungata, mecanismele de reglare ale organismului nu mai reactioneaza si se ajunge la diabet din cauza nivelului ridicat de glucoza in sange.
Chiar daca probabil pare greu de crezut, o perioada foarte lunga de timp in care organismul sufera de stres cronic sau de depresie provoaca accelerarea distrugerii celulelor nervoase. De aici si pana la Alzheimer e doar un pas mic.
Să recunoaștem! Toți avem zile în care parcă nimic nu ne iese. Chiar dacă ești supărat și ai impresia că e sfârșitul lumii, află că există trucuri care te pot face să te simți mai bine.
1. Uită-te la un desen animat Disney.
Vei retrăi emoțiile copilăriei și te va ajuta să te relaxezi. Iar dacă asta nu e suficient, cu siguranță te va face să râzi faptul că te uiți la așa ceva și la vârsta asta.
2. Încarcă o poză care îți trezește amintiri frumoase pe Facebook.
Pe lângă faptul că vei rememora momentul în care a fost realizată, numărul de like-uri te va binedispune.
3. Mănâncă bine și sănătos!
Poate că starea ta este dată și de lipsa nutrienților din organism.
4. Recitește o carte care ți-a plăcut foarte mult.
Și vei uita puțin de problemele cotidiene.
5. Scrie!
Notează-ți gândurile. Construiește o poveste amuzantă în care tu ești personajul principal. Mai mult ca sigur te vei amuza pe seama peripețiilor eroului creat de tine. Și cine știe, poate chiar descoperi că ai talent.
6. Fă o plimbare în parc!
Privește cățeii care aleargă, joacă-te cu ei și pur și simplu respiră niște aer curat! Îți va da o stare foarte bună.
7. Odihnește-te!
În majoritatea cazurilor, mintea ta nu funcționează foarte bine din cauza oboselii.
8. Fă-ți planuri!
Notează pe o hârtie lucruri pe care ai vrea să le faci în viitorul apropiat. De exemplu, excursia aia la Paris la care te tot gândești în ultimul timp. În felul acesta, vei fi mai motivat să devii productiv.
9. Rearanjează-ți camera!
De cele mai multe ori, e o chestiune de feng-shui. :) Sau poate că pur și simplu te-ai plictisit de același decor.
10. Sună pe cineva cu care nu ai mai vorbit de mult.
Cu siguranță veți avea multe de povestit și asta îți va da o stare de bine.
11. Ascultă melodia “Happy”, a lui Pharell.
Cred că e clar de ce.
12. Dansează!
Corpul tău va elibera endorfinele necesare bunei dispoziții și, în plus, te și menții în formă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu