Vrei sa-ti iei o masina cat de cat decenta insa nu ai decat 3000 euro si nu stii ce sa alegi? In aceasta suma nu se gasesc prea multe modele de incredere dar totusi exista solutii.

Sa-mi iau din Romania sau din afara?
Cel mai bine ar fi sa o iei din Romania pentru ca vei cheltui in plus cel putin 500 euro pentru un drum in afara, plus taxele masinii la inmatriculare. Este adevarat ca in Germania spre exemplu vei gasi o masina mai ieftina, insa nu sunt convins ca merita timpul pierdut.

Kilometraj
Nu te lasa ispitit de masinile cu kilometri putini la bord. Aproape orice masina mai veche de 8-9 ani va avea cel putin 175.000km reali. Tot ce inseamna 50.000 - 150.000 sunt km dati inapoi in proportie de 95%. Totusi, daca km pot fi verificati la reprezentata, merita sa risti.

Timbrul de mediu
Pentru o masina cu timbrul de mediu neplatit va trebui sa scoti bani multi din buzunar daca vizezi o masina pana in 3000 euro. Spre exemplu, pentru un logan din 2007 pe benzina, euro4, vei scoate din buzunar 500 euro la inmatriculare. Decat sa optezi pentru asa ceva mai bine adaugi acesti bani la pretul masinii si iei ceva inmatriculat, mai bun.

Starea autovehiculului
La o masina mai veche de 8 ani nu te poti astepta la o conditie tehnica impecabila. Problemele pot fi ascunse in mod deliberat de catre proprietarii care abia asteapta sa paseze o masina cu probleme altui individ. Actele care dovedesc schimbarea de piese costisitoare precum ambreiajul, distributia, injectoarele sau amortizoarele pot cantari in decizia ta de a cumpara sau nu un automobil. Asigura-te ca faci un drive test. Este recomandat sa fortezi putin masina pentru a vedea in ce stare este. Incearca sa franezi brusc, sa accelerezi in forta, sa pleci de pe loc cu o viteza superioara si urmareste comportamentul masinii. Frana de mana de asemenea ar trebui testata.Nu uita sa intrebi in prealabil vanzatorul daca este de acord sa efectuezi aceste manevre. 

Comfort
Cel mai important aspect este aerul conditionat. Daca masina este dotata din fabrica cu asa ceva, ar trebui sa functioneze. Geamurile electrice functionale si inchiderea centralizata sunt alte 2 aspecte de care ar trebui sa te interesezi inainte de a incheia o afacere.

Avariata?
Chiar daca proprietarul iti spune ca masina nu a suferit niciun accident, este bine sa verifici acest lucru personal. Verfica in primul rand radiatorul. Daca pare vechi si plin de insecte, e un lucru bun. Daca este nou, a fost in locuit probabil datorita unui accident. Atunci cand ridici capota urmareste linia de imbinare a aripilor cu spatiul blocului motor. Daca exista mici diferente intre culoarea vopselei sau denivelari in ceea ce priveste linia aripilor atunci exista sansa ca acestea sa fi fost avariate. Nu in ultimul rand, poti verifica mai simplu cu un mic magnet de frigider. In locurile reparate a fost pus chit, iar magnetul nu este atras de catre acesta. Plaseaza magnetul pe diferite locuri de pe automobil pentru a-ti confirma sau infirma suspiciunile. Totusi, magnetul nu trebuie sa fie puternic pentru a nu ajunge la partea de metal de sub chit.

Ce optiuni am?

Cea mai des intalnita optiune este Volkswagen Golf 4 din 2000-2004. In ultima perioada s-a ieftinit mult si are un grad inalt de comfort. Ai sansa sa gasesti un Golf cu ABS, ESP, 4 geamuri electrice si eventual climatronic pana in 3000.
  
Daca esti impatimit al BMW-urilor, in aceasta suma poti gasi BMW seria 3 (e46) fabricat intre 2000 si 2003. Atentie insa la tractiunea spate pe timp de iarna. 

Dacia Logan ramane o optiune viabila pentru majoritatea romanilor. Asigura-te insa ca masina nu a fost folosita pe post de taxi. Modelul 1.5dCI are un consum foarte avantajos (5-6l / 100km).

Vei gasi de asemenea si Audi A3 sau Audi A4 Break fabricat intre 2000 si 2002. Modelul 2.0 benzina de la audi A4 are 130 CP, oferindu-ti un plus de putere.

Alte modele pentru care merita sa te uiti: Opel Corsa, Ford Focus, Peugeot sau Citroen. 
Totusi, modelele nemtesti par a prima prin durabilitatea lor.



In viitor: Ce masina sa-ti iei cu 10.000 euro. Ce masina sa-ti iei cu 25.000 euro. Top 3 SUV ale momentului. Top 3 masini cu multi cai putere si motor mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

| Designed by Colorlib