Un om de stiinta de la Universitatea Oxford, care si-a dedicat o mare parte din cariera pentru a stabili adevarul despre Yeti, a analizat 57 de mostre de par adunate din intreaga lume. Concluzia este ca abominabilul "om al zapezii" este probabil doar un urs urias.
Bryan Sykes, profesor de genetica, si echipa sa au analizat mostrele de par si au descoperit ca multe dintre ele nu reprezentau parul vreunei creaturi inspaimantatoare, ci apartineau unor cai, caini sau chiar oamenilor.

Cu toate acestea, doua dintre esantioanele prelevate au dus la o concluzie surprinzatoare. Ele se potrivesc in procent de 100% cu ADN-ul unui urs polar de acum 40.000 de ani, ceea ce inseamna ca un hibrid al unor ursi polari si bruni pot exista in muntii Himalaya.

Oamenii de stiinta de la Muzeul de istorie naturala din Londra au afirmat ca rezultatele profesorului Sykes "nici nu dovedesc si nici nu infirma existenta lui Yeti", dar pur si simplu elimina cateva mostre de par care erau considerate niste dovezi.

Sykes arata ca testele genetice a doua esantioane de par au dezvaluit faptul ca exista o stransa legatura cu ADN-ul unui urs, dar nu orice urs care traieste in ziua de astazi sau din Himalaya.

Un esantion de par maro-auriu a venit de la un animal impuscat de un vanator la Ladakh, India, in urma cu 40 de ani. Cealalta mostra, un par rosu-brun, a fost recuperata dintr-o padure situata la mare altitudine, la Bhutan.

"Daca acesti ursi ar exista pe scara larga in Himalaya, ei ar contribui la fundamentarea biologiei in privinta legendei lui Yeti", a spus profesorul Sykes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

| Designed by Colorlib