Tratamentul cu lipitori este cunoscut ca unul din cele mai vechi Dezvoltarea Hirudoterapiei(de la grecescul hirudo = lipitoare) în ultimii ani a fost impulsionată de descoperirea in 2001 a fenomenului de ultrasunet pe care îl generează lipitoarea în timp ce este fixata pe corp.In urma studiilor efectuate s-a constatat ca acasta genereaza un impuls de la 40 la 250 kHz - ultrasunet stimuland astfel potentialul de membrana al celulei umane. Astfel, stiinÅ£a contemporană a primit un nou răspuns la întrebarea: de ce acest “vierme” – lipitoarea produce o intreaga serie de efecte curative in comparatie cu orice alta medicaÅ£ie.
Hirudoterapia sau tratamentul cu lipitori, nu este o metodă simplă în aplicare cum ar părea la început. Tratamentul nu dă nici un fel de complicaÅ£ii, dacă se respectă toate recomandările, regulile ÅŸi tehnicile folosirii. ÃŽn cazul opus s-ar putea crea diverse complicaÅ£ii, în special la alegerea incorectă a punctelor de aplicare a lipitorilor, când aceste puncte nu corespund afecÅ£iunii existente. Din anul 2001, conform ordonanÅ£ei Ministerului SănătaÅ£ii, lipitorile se folosesc ca o seringă de unică folosinţă, o singură dată, după care sunt sacrificate. Iată de ce această metodă de terapie este foarte „curată”, având puÅ£ine contraindicaÅ£ii, cum ar fi: hemofilia, anemia, diateza hemoragică. Saliva lipitorilor conÅ£ine 45% hirudină!Hirudina, care este cel mai puternic anticoagulant cunoscut la ora actuală în medicină. SpecialiÅŸtii farmacologi au reuÅŸit să extragă hirudină pe cale artificială din compoziÅ£ia salivei pe care o injectează lipitorile. ÃŽnsă testele de laborator au demonstrat că hirudina extrasă este sub performanÅ£a salivei de lipitoare, care este mult mai complex È™i care are un efect terapeutic cu mult mai puternic decât hirudina extrasă artificial.
O altă substanță pe care o mai conține saliva lipitorilor vii este acidul hialuronic natural. Acesta este cu mult mai eficient decât cel realizat prin sinteză. Cel natural are o acţiune mai largă și ajută la elasticitatea structurii ligamentare şi musculare. Lipitorile au o puternică acţiune antibacteriană. Nu se ştie, până în present, de ce locul inciziei rămâne steril 48 de ore. În plus, nicio bacterie nu poate pătrunde în organism prin acel loc. Timp de două zile, acea zonă rămâne curată, nu se poate infecta! Rolul lipitorii în terapie este să diminueze coagularea sângelui. Lipitorile pot fi folosite în diverse terapii cum ar fi : mâini/picioare/dureri ale nervilor, tromboza, hipertensiune, diabet, tiroida, colesterol, acid uric, varice, dependența de medicamente, coşuri şi pete, dureri menstruale, epilepsie, tonifiere facială, slăbirea gambei, boli de inimă, inimă slăbită, îngustarea şi blocarea arterelor coronare, diluarea sângelui poate reduce tensiunea arterială, îmbunătățește circulația sanguină, reglează circulaţia şi elimină surplusul de toxine din organism, dizolvă chisturile din sânge, normalizează tractul îngustării nervoase, scade nivelul colesterolului, îmbunătațește flexibilitatea arterelor, reduce tensiunea nervoasă, hipertensiune arterială, cerebroscleroză, arterioscleroză, stenocardie, cardioscleroză postinfarct, Hipertensiunea, cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, aterosleroza, tromboflebite, varice, hemoroizi, afecțiuni ginecologice, afecțiuni ale pielii, migrena, infertilitate, afecțiuni oculare, prostată, parodontoză, nefrite, otite și altele. Adesea, chiar și în cele mai complicate cazuri, atunci când bolnavul nu mai poate evita intervenția chirurgicală, hirudoterapia poate învinge boala (varice, hemoroizi, tromboflebită).
După intervenția chirurgicală, sângele proaspăt și bogat în oxigen, provenit din artere, ajunge la locul operației, dar sângele venos este drenat mai greu, adică acesta continuă să rămână în zonă și ajunge cu dificultate înapoi la inima și plămâni. Aceasta poartă numele de congestie venoasă sau insuficiență venoasă și face ca acea zonă să devină rece și cianotică. Aplicarea lipitorilor după intervenția chirurgicală îmbunătățește circulația locală și ajută la vindecarea țesuturilor. Lipitorile sug sângele venos care impiedica circulația și astfel permit sângelui arterial să ajungă mai usor și în cantitate mai mare la țesuturi. Venele sunt mai fragile decât arterele și au nevoie de un timp mai îndelungat pentru a se vindeca. Lipitorile preiau practic rolul venelor, permițându-le acestora să se refacă. Hirudoterapia este eficientă de asemenea în tratarea proceselor inflamatorii din rinichi, ficat, vezică biliară. Lipitorile se folosesc şi în ginecologie. Hirudoterapia are rezultate pozitive în cazul unor afecţiuni ca endometritele, inflamarea ovarelor, mastită, modificări degenerative ale ovarelor și sterilitate. Cei care suferă de hemoroizi, folosind o singură dată lipitori, vor observa rezultate pozitive imediat. Chiar şi în oftalmologie, lipitorile medicinale pot ajuta. Astfel, hirudoterapia e indicată în procesele inflamatorii ale sistemului circulator, glaucom, traume oculare. Încă din antichitate, lipitorile erau leac pentru tratarea afecţiunilor sistemului nervos. Ele acţionează şi în cazul artritelor. În intervenţii chirurgicale, grăbesc vindecarea cicatricelor. De la boli ale sistemului respirator, la boli de piele, obezitate, afecţiuni stomatologice. Lipitorile, aceste mici animale respingătoare, contribuie la vindecarea şi a celor mai severe probleme. Hipertensiunea, stenocardia, cardiopatia ischemică, starea de preinfarct, infarctul miocardic, aterosleroza constituie o listă incompletă a patologiei sistemului vascular, unde lipitorile sunt recomandate ca un mijloc terapeutic foarte eficient. Ele sunt folosite atât independent, cât și în combinație cu alte metode de tratament, excluzând însă anticoagulantele. Ȋn ateroscleroza vaselor cerebrale, infarct, tromboză și embolia vaselor cerebrale, lipitorile pot fi nu numai un mijloc de tratament, ci o metodă de prevenire a complicațiilor care pot apărea în timpul acestor boli.
Hirudoterapia este eficientă de asemenea în tratarea proceselor inflamatorii din rinichi, ficat, vezică biliară. Lipitorile se folosesc și în ginecologie. Hirudoterapia are rezultate pozitive în cazul unor afecțiuni cum sunt endometritele, inflamarea ovarelor, mastita, modificări degenerative ale ovarelor, sterilitate. Efectul terapeutic se observă destul de repede, durerile scad brusc, temperatura se normalizează, ciclul menstrual devine normal. Cei care suferă de hemoroizi știu cât de greu se tratează această afecțiune și cât de multe neplăceri poate provoca aceasta. Folosindu-se o singură dată de lipitori, niciun bolnav nu mai refuză această metodă mai târziu, pentru că efectul terapeutic se observă foarte repede. Lipitorile sunt folosite cu succes și în tratarea bolilor de piele: în diferite tipuri de dermatoze, în toxicodermie, împotriva eczemelor, în tuberculoza pielii (lupus), în unele cazuri chiar și împotriva psoriazisului. Ȋn cazul furunculilor, hirudoterapia este cea mai eficientă și cea mai lipsită de durere metodă de tratament. Umflăturile, înroșirile și durerile dispar a doua zi după aplicarea lipitorilor. Hirudoterapia se folosește și în tratarea unor boli ale sistemului respirator: în obezitate, la persoanele suferinde de plămâni, în formele grele de astm bronsic, în pneumoniile însoțite de insuficiență respiratorie.
De curând, hirudoterapia a început să devină foarte populară și în stomatologie: în cazurile de parodontoza, de gingivita, nevralgii, stomatită. După examinarea obligatorie și determinarea stării în care se găsește bolnavul, medicul stabilește numărul lipitorilor, zona și punctele în care sunt aplicate acestea (de exemplu, zonele în care se văd venele pe cap; în cazul hipertensiunii arteriale; sau alături de vena afectată; în cazurile de tromboză), dar și numărul ședințelor. Lipitorile se orientează singure și se adaptează fiecărui organism. La unele persoane, ședința poate dura 10-15 minute, la altele; câteva ore, totul depinde de gravitatea procesului și de evoluția bolii. Dacă sângele conține viruși, microbi sau produse toxice, lipitorile încep să scuipe un lichid care conține aceste substanțe dăunătoare. Concentrația de toxine din sânge după ședința de hirudoterapie scade de zece ori. Acest fapt poate fi comparat cu procedura de hemodializa sau cu funcționarea unui rinichi artificial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

| Designed by Colorlib